Tips voor uw klachtbrief
Voordat u een klacht voorlegt aan Kifid, moet u de klacht eerst schriftelijk hebben voorgelegd aan uw bank, verzekeraar of andere financiële dienstverlener. Voor het maken van een klachtbrief gericht aan uw financiële dienstverlener vindt u hieronder een aantal tips om uw voordeel mee te doen.
-
Voorbeeldbrief
Voor het maken van een klachtbrief hebben wij een voorbeeldbrief gemaakt. Daarin vindt u tekstsuggesties en aanwijzingen wat belangrijk is om te vermelden. -
Maak een klachtdossier
Zorg dat u een zo volledig mogelijk klachtdossier heeft. Ga daarbij als volgt te werk:- Verzamel alle documenten en correspondentie die met de klacht te maken hebben en bewaar deze goed, bij voorkeur in een aparte map.
- Bewaar alle brieven, e-mails em andere berichten van de financiële dienstverlener en maak kopieën van al uw eigen brieven, e-mails en berichten voor uw dossier.
- Bewaar ook alle notities. Schrijf altijd op wat u aan de telefoon te horen krijgt, met wie u heeft gesproken en welke afspraken u via de telefoon met wie heeft gemaakt.
- Als u belangrijke afspraken per telefoon maakt, bevestig deze daarna schriftelijk. En vraag de financiële dienstverlener om u per brief of e-mail te bevestigen dat hij uw weergave van de afspraak onderschrijft.
-
Verzending klachtbrief
- Maak een kopie van uw brief en bewaar deze in uw klachtdossier. Verstuurt u uw klacht per e-mail, bewaar de e-mail dan zorgvuldig.
- Stuur nooit originele bijlagen mee maar alleen kopieën van documenten. Niet iedere dienstverlener stuurt de stukken namelijk retour.
- Gebruik voor uw brief A4-formaat en kies voor enkelzijdig afdrukken/beschrijven. Gebruik geen paperclips, nietjes, plakband of perforaties.
- Wilt u zeker weten dat uw brief is ontvangen, verstuur uw brief dan ‘aangetekend met ontvangstbevestiging’. Bewaar de ontvangstbevestiging goed.