Mijn Kifid

Mr. drs. W.J.J. Los nieuwe voorzitter Commissie van Beroep Kifid

Het bestuur van Kifid heeft mr. drs. W.J.J. (Wanner) Los per 1 oktober 2018 benoemd tot voorzitter van de Commissie van Beroep. De heer Los is sinds 1994 onafgebroken werkzaam bij de rechterlijke macht. Hij is momenteel senior rechter bij de Rechtbank Noord-Nederland. De minister van Financiën heeft de benoeming door het bestuur van Kifid goedgekeurd.

Voorzitter Ralph Pans is blij met deze benoeming:

Met Wanner Los krijgt de Commissie van Beroep een voorzitter met veel ervaring bij de rechterlijke macht en met grote kennis van de werkwijze van Kifid. Sinds 2013 is hij lid en tevens vicevoorzitter van de Commissie van Beroep. Het is belangrijk dat Kifid met Wanner Los als nieuwe voorzitter van de Commissie van Beroep gebruik kan blijven maken van zijn kennis en ervaring.

Wanner Los vervult de vacature, die is ontstaan nadat Frits Salomons per 1 april jl. als voorzitter is teruggetreden. Frits Salomons blijft lid van de Commissie van Beroep van Kifid.

De Commissie van Beroep oordeelt over het bezwaar van consumenten, ondernemers en financiële dienstverleners tegen uitspraken van de Geschillencommissie van Kifid.

Ook interessant