Mijn Kifid
Mijn Kifid

Honderden klachten

De door verzekeraars geboden compensatie en de mogelijkheden om het verzekeringsproduct aan te passen, hebben niet altijd geleid tot overeenstemming tussen consument en verzekeraar. Afgelopen jaren hebben honderden consumenten bij Kifid een klacht ingediend over beleggingsverzekeringen. De behandeling van deze klachten is enige tijd aangehouden totdat de Commissie van Beroep uitspraak had gedaan in een aantal zogenoemde richtinggevende zaken.

Richtinggevende uitspraken

Inmiddels heeft de Commissie van Beroep uitspraak gedaan in deze vijf ‘richtinggevende zaken’. Voor een volledig overzicht van alle door de Commissie van Beroep genomen beslissingen is het noodzakelijk dat u de vijf richtinggevende uitspraken zelf leest.
Als hulpmiddel zijn de belangrijkste beslissingen van de Commissie van Beroep (CvB) in de vijf richtinggevende uitspraken zo kort en bondig mogelijk weergegeven. Op basis van de informatie ‘Belangrijkste beslissingen CvB in de vijf richtinggevende uitspraken over beleggingsverzekeringen‘ kunnen geen conclusies worden getrokken voor individuele zaken.

De Commissie van Beroep heeft zich tot nog toe uitgesproken over de volgende verzekeringsproducten:

  • ABC Spaarplan (universal life variant, a.s.r.)
  • LevensPlan (a.s.r)
  • Meegroeiverzekering (ABN AMRO)
  • SwissLife BelegSpaarplan (Zwitserleven)
  • Verzekerd Hypotheekfonds (AXA Leven, rechtsvoorganger van Reaal)
  • Waerdye Spaarplan (a.s.r.)
  • Flexibel Verzekerd Beleggen (Nationale Nederlanden)

Kifid publiceert regelmatig nieuwsberichten over de klachtbehandeling en uitspraken rond beleggingsverzekeringen.

U kunt een klacht over uw beleggingsverzekering snel en gemakkelijk online indienen. Ga naar Mijn Kifid. Het kan zijn dat wij u vragen om aanvullende informatie; gebruik daarvoor het Informatieformulier beleggingen.

Heeft u een vraag?

070 - 333 8 999

Bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00

consumenten@kifid.nl

Stuur ons een e-mail

Mijn Kifid

Gemakkelijk de behandeling van uw klacht volgen
Contact