Mijn Kifid

Charlotte Pavillon nieuw lid Commissie van Beroep Kifid

Per 1 april 2022 is prof. mr. drs. C.M.D.S. (Charlotte) Pavillon door het bestuur van Kifid benoemd tot lid van de Commissie van Beroep. Mevrouw Pavillon is deskundige op het gebied van consumentenrecht. Zij is hoogleraar privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is ze rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Noord-Nederland.

Wanner Los, voorzitter van de Commissie van Beroep, is blij met haar benoeming: “Charlotte Pavillon is een aanwinst voor de Commissie van Beroep vanwege haar deskundigheid op het gebied van het consumentenrecht en in het bijzonder het toetsen van algemene voorwaarden. Ze heeft ook ruime ervaring met rechtspraak. Daarmee kan zij bijdragen aan de toegankelijke, deskundige en onafhankelijke klachtbehandeling, waar Kifid voor staat. We kijken zeer uit naar de samenwerking met Charlotte.”

Portret van Charlotte Pavillon Charlotte Pavillon

Commissie van Beroep

De Commissie van Beroep oordeelt over het bezwaar van consumenten, ondernemers en financiële dienstverleners tegen uitspraken van de Geschillencommissie van Kifid. De functie lid van de Commissie van Beroep is een nevenfunctie. Professor Pavillon heeft ook andere nevenfuncties. Zij is onder meer hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Consumentenrecht en handelspraktijken en geeft postacademisch onderwijs, onder andere binnen de rechtspraak.

Lees hier meer over de Commissie van Beroep.

Ook interessant