Mijn Kifid
Mijn Kifid

Kifid & corona: zittingen zoveel mogelijk via video of telefoon

De coronamaatregelen van de rijksoverheid hebben geen gevolgen voor de zittingen bij Kifid. De zittingen zullen zoveel als mogelijk plaatsvinden in de vorm van een telefonische of videozitting. Indien noodzakelijk gaat een fysieke zitting in het kantoor van Kifid door. De zittingszaal en ontvangstruimte zijn ingericht volgens de anderhalvemeter-norm.

 

Mondkapje in stationsruimte
In het kantoorgebouw van Kifid is een mondkapje dragen niet meer nodig. In de stationshal is het dragen van een mondkapje wel verplicht. Bezoekers van Kifid moeten door de stationshal om Kifid te bereiken. Zorg dat u een mondkapje bij u heeft, als u Kifid bezoekt.

 

Afdoen op basis van documenten
Wanneer een mondelinge behandeling in de vorm van een telefonische of videozitting niet mogelijk is, kan het zijn dat Kifid een klacht afhandelt op basis van de ontvangen documenten in het klachtdossier. In die afweging neemt Kifid zoveel als mogelijk de belangen van zowel consumenten als financiële dienstverleners mee.

 

Overige dienstverlening
Kifid stelt alles in het werk om de dienstverlening zoveel als mogelijk voort te zetten. Voor vragen en informatie kunt u een e-mail sturen naar consumenten@kifid.nl. Telefonisch is Kifid op werkdagen bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur via 070-333 8 999.

 

Kifid houdt de ontwikkelingen rondom COVID-19 in de gaten en volgt de adviezen en maatregelen van de Rijksoverheid. Wanneer dit leidt tot nieuwe maatregelen wordt deze berichtgeving op de website aangepast.

Ook interessant

Heeft u een vraag?

070 - 333 8 999

Bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00

Mijn Kifid

Gemakkelijk de behandeling van uw klacht volgen
Contact