Mijn Kifid
Mijn Kifid

Kifid & corona: zittingen zoveel mogelijk via video of telefoon

De lockdown maatregelen van de overheid om het COVID-19 virus terug te dringen hebben geen gevolgen voor de zittingen bij Kifid. De zittingen zullen zoveel als mogelijk plaatsvinden in de vorm van een telefonische of videozitting. Indien noodzakelijk gaat een fysieke zitting in het kantoor van Kifid door. De zittingszaal en ontvangstruimte zijn ingericht volgens de 1,5m-norm.

 

Mondkapje in Ontvangstruimte
In het belang van ieders veiligheid en gezondheid draagt iedereen in het kantoorgebouw van Kifid een mondkapje. Dit geldt voor iedereen die zich in de centrale ontvangsthal en de ontvangstruimte van Kifid beweegt, uitgezonderd de medewerkers die achter de balie met plexiglas zitten. Neem een eigen mondkapje mee. Zodra u zit in een zittingszaal of spreekkamer, is een mondkapje dragen niet nodig.

 

Afdoen op basis van documenten
Wanneer een mondelinge behandeling in de vorm van een telefonische of videozitting niet mogelijk is, kan het zijn dat Kifid een klacht afhandelt op basis van de ontvangen documenten in het klachtdossier. In die afweging neemt Kifid zoveel als mogelijk de belangen van zowel consumenten als financiële dienstverleners mee.

 

Overige dienstverlening
Kifid stelt alles in het werk om de dienstverlening zoveel als mogelijk voort te zetten. Voor vragen en informatie kunt u een e-mail sturen naar consumenten@kifid.nl. Telefonisch is Kifid op werkdagen bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur via 070-333 8 999.

 

Kifid houdt de ontwikkelingen rondom COVID-19 in de gaten en volgt de adviezen en maatregelen van de Rijksoverheid, het RIVM en de veiligheidsregio Haaglanden. Wanneer dit leidt tot nieuwe maatregelen wordt deze berichtgeving op de website aangepast.

Ook interessant

Heeft u een vraag?

070 - 333 8 999

Bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00

Mijn Kifid

Gemakkelijk de behandeling van uw klacht volgen
Contact