Mijn Kifid

Nieuw commissielid versterkt Geschillencommissie Kifid

Het bestuur van het financiële klachtenloket Kifid heeft een nieuw commissielid benoemd. Per 1 juli 2023 start de heer drs. S (Bas) Windt RBA als lid van de Geschillencommissie. Hij vervult deze functie als nevenfunctie. De leden van de Geschillencommissie zijn niet werkzaam voor een bij Kifid aangesloten financiële dienstverlener.

Bas Windt heeft jarenlang bij de AFM gewerkt. Sinds 1 januari 2023 werkt hij als coördinerend beleidsmedewerker bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarnaast is hij lid van de klachtencommissie van Partners voor Jeugd, een jeugdzorginstelling.


Eveline Ruinaard, voorzitter van de Geschillencommissie, is blij met zijn komst: 

“Met Bas Windt halen we veel financiële kennis in huis. Hij brengt tientallen jaren ervaring in de financiële wereld binnen: van beleggen, pensioenen tot aan rentederivaten. We  kijken uit naar zijn inbreng, ik verheug me op de samenwerking.”

Geschillencommissie

De Geschillencommissie onderzoekt bij klachten eerst of bemiddeling mogelijk is. Lukt dat niet, dan volgt een beoordeling door de Geschillencommissie. Indien de Geschillencommissie aanvullende vragen heeft voor partijen, vindt een zitting plaats. Daar kunnen zowel de consument als de financiële dienstverlener hun verhaal doen. Zodra het klachtdossier volledig is, kan de Geschillencommissie oordelen en een uitspraak doen.

Ook interessant