Mijn Kifid

Prof. mr. N. van Tiggele-van der Velde nieuw lid Commissie van Beroep Kifid

Het bestuur van Kifid heeft prof. mr. N. (Mop) van Tiggele-van der Velde per 1 mei 2021 benoemd tot lid van de Commissie van Beroep. Mevrouw Van Tiggele is deskundige op het gebied van verzekeringsrecht. Zij is als hoogleraar verzekeringsrecht verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is zij onder meer raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

De voorzitter van de Commissie van Beroep, Wanner Los, is blij met deze benoeming: Met Mop van Tiggele krijgt de Commissie van Beroep een lid met aanzienlijke deskundigheid op het gebied van verzekeringsrecht, met ervaring in de rechtspraak en diverse ervaring met buitengerechtelijke geschilbeslechting. Daarmee kan zij zeker bijdragen aan de toegankelijke, deskundige en onafhankelijke klachtbehandeling, waar Kifid voor staat. We kijken uit naar de samenwerking met haar.

De Commissie van Beroep oordeelt over het bezwaar van consumenten, ondernemers en financiële dienstverleners tegen uitspraken van de Geschillencommissie van Kifid. De functie lid van de Commissie van Beroep is een nevenfunctie. Andere nevenactiviteiten van mevrouw Van Tiggele-van der Velde liggen op terrein van doceren, publiceren en bestuurlijke functies in de wetenschap. Zij is hoofdredacteur van het tijdschrift voor Aansprakelijkheid Verzekering & Schade (AV&S) en van het Handboek Schaderegeling Motorrijtuigen.

Afscheid Frits Salomons

Per 1 mei neemt de Commissie van Beroep afscheid van mr. F.R. (Frits) Salomons. Zijn benoeming tot raadsheer bij de Hoge Raad maakt dat hij niet langer lid kan zijn van de Commissie van Beroep van Kifid. De heer Salomons heeft zich gedurende acht jaar ingezet voor Kifid, de eerste vijf jaar als voorzitter van de Commissie van Beroep en vanaf 1 april 2018 tot 1 mei 2021 als lid. Kifid is hem erkentelijk voor zijn inzet, deskundigheid en plezierige manier van samenwerken.

Ook interessant