Mijn Kifid

Bestuur Kifid benoemt nieuw commissielid

Per 1 oktober 2022 is de heer J. (Jaap) Turkesteen toegetreden als lid van de Geschillencommissie van Kifid. Hij vervult deze functie als nevenfunctie. De leden van de Geschillencommissie zijn niet werkzaam voor een bij Kifid aangesloten financiële dienstverlener.

 

De heer Turkesteen is van huis uit bedrijfseconoom en riskmanager, en inmiddels gepensioneerd. Eveline Ruinaard kijkt uit naar de samenwerking met de ervaren Turkesteen: “Jaap Turkesteen heeft meer dan 30 jaar ervaring in de financiële sector. De kennis die hij in huis heeft zal een mooie aanvulling zijn voor de Geschillencommissie. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking!”

 

Geschillencommissie

De Geschillencommissie onderzoekt bij klachten eerst of bemiddeling mogelijk is. Lukt dat niet, dan volgt een beoordeling door de Geschillencommissie. Indien de Geschillencommissie aanvullende vragen heeft voor partijen, vindt een zitting plaats. Daar kunnen zowel de consument als de financiële dienstverlener hun verhaal doen. Zodra het klachtdossier volledig is, kan de Geschillencommissie oordelen en een uitspraak doen.

Ook interessant